Projecten

De middelen die we ontvangen gebruiken we om enerzijds nieuw bos te planten en anderzijds bestaand bos terug gezond te maken.

Bij het aanleggen van nieuw bos komt veel kijken: bomen aankopen, planten en, indien nodig, van wildbescherming voorzien. Bosgroep Limburg staat de boseigenaars bij met raad en daad. Niet alleen bij aanplant van de bossen, maar ook bij het verdere beheer. Zo kunnen we een gezond bos creëren dat nog vele generaties mag meegaan! De eigenaars betalen zelf ook een bijdrage in de kosten. Daardoor heeft jouw bijdrage nog meer impact.

Daarnaast heeft Bosgroep Limburg heel wat leden die hun sparrenbossen moeten kappen omdat de bomen afstierven door de letterzetter. Dat is een houtkevertje dat een enorme ravage aanricht in sparrenbossen. Dankzij jouw bijdrage kunnen deze eigenaars hun dode sparren vervangen door een nieuw, gezond bos met verschillende boomsoorten. Sommige eigenaars kiezen ervoor om bomen aan te planten, anderen om natuurlijke verjonging een handje te helpen. Daarvoor moet de grond echter bewerkt worden zodat boomzaden vlot kunnen kiemen en er sneller een natuurlijk bos ontstaat, en ook dat kost geld.

Projecten

De middelen die we ontvangen gebruiken we om enerzijds nieuw bos te planten en anderzijds bestaand bos terug gezond te maken.Raadpleeg onze interactieve kaart om te zien waar we reeds werken hebben uitgevoerd.

Momenteel hebben we geen lopende projecten.
3.6.2022

Campagne van start!

We zijn live! Vanaf nu is 'Een Hart voor Bos' online en start onze campagne!